RESERVEDELSKVALITET

Produktionskvalitet har vist været et problem i Kina, lige så længe jeg kan huske. Allerede som barn i 70’erne, undrede jeg mig over at det legetøj jeg fik af mine forældre, holdt i ALT for kort tid. Tilgengæld har det sikkert været SÅ billigt at producere, at 5-6 forskellige forhandlerled har kunnet fordoble prisen på vej herop til Danmark, hvor vi selv er (eller engang var),  stolte over at producere kvalitet, der oftest holdt længere end produkternes levetid.

Apple får samlet de fleste af deres produkter i en relativt lille, men meget Ttravl by der hedder Shenzhen, som ligger i Guangdong, i Kina. Her ligger Foxconn’s main-plant, som nærmest må betegnes som “en bydel”. Foxconn er en industri-GIGANT, der samler elektroniske apparater, og producerer et HAV af komponenter i nærmest ufattelig stort målestok. Foxconn samler altså for Apple, og producerer selv mange af delene, mens de også har andre godkendte licencerede underleverandører.

Imilertid er der over årene skudt en hel række “andre fabrikker” op, der producerer både skærme og andre reservedele til iPhones, af imponerende dårlig kvalitet, og distributionsapparatet er en sand sværm af Kinesiske sælgere, der ihærdigt prøver at underbyde hinanden på et marked i rivende udvikling, og med produkter som disse, med meget kort levetid, er det en sand jungle at undgå dem de sælgere der lyver om kvaliteten, og med næb og klør prøver at dumpe restpartier af ubrugelige dele til nye reparatører. For at gøre det endnu mere kompliceret, ved de flest sælgere slet ikke noget om den tekniske del. og har ingen erfaring med montering / produktion. De har deres informationer fra producenten, og prøver bare at tjene penge.

Jeg er har således fået brug mine over 25 års indkøbserfaring fra tidligere stillinger i computerbranchen. Her købte jeg jævnligt reservedele hjem fra Kina, og forhandlede om tekniske løsninger på plads. og med disse erfaringer, og yderligere væbnet med en personlig foragt for “dårlig kvalitet”, sker det gudskelov sjældent, at jeg får købt noget skidt hjem, og sker det mod forventning alligevel sendes disse dele omgående retur, og sker det flere gange, afbryder jeg samarbejdet med den pågældende.

Fix4u har ved talrige lejligheder, solgt både store og små partier af løse skærme videre til andre reparatører i DK, og har ikke haft en eneste reklamation. Livet er nemlig for kort til mobiltelefoner, der ikke fungerer optimalt, og man køber da vel for s…. heller ikke en dyr telefon, for sidenhen at “få den gjort ringere”, efter en reparation.

PRISGARANTI

Jeg prøver med Fix4u, at balancere KVALITET, med pris, og selvom det er besværligt, og kræver en konstant finger på pulsen, på både dollarkursen, reservedelsmarkedet, og mine “reparatør-kollegaer” i Nordsjællandsområdet, vil i langt de fleste tilfælde matche priser fra andre reparatører. MEN.. der VIL formodentlig være enkelte tilfælde, hvor jeg vælger at holde på min pris, og lade det være op til dig (kunden), at vælge ud fra min anbefaling, eller spare lidt,, og gå til en anden reparatør.

Der er mange andre der er nået til samme opfattelse som mig, men desværre også stadig mange der bruger “sub-standard kopidele”. De billigste skærme anbefales IKKE herfra og skulle jeg få nogen specifikke bestillinger i dette pris/kvalitetniveau, sælger jeg dem også tilsvarende billigt, og matcher derved (eller underbyder) “low-budget reparatørerne”, (der har valgt at profilere sig med de laveste priser, frem for en kvalitetsreparation).  Disse skærme faktureres efter utvetydig mundtlig instruktion, som “defekt skærm” (og dermed uden garanti), da de både kan have pixelfejl, prikker, “lyspletter” og kan finde på at løsne sig fra rammerne efter 2-3 mdr.

“Refurb” skærmene som jeg tilbyder, og varmt anbefaler når de er tilgængelige med originale glas og rammer, er tilgengæld med originale Foxconn LCD’er, et meget fint alternativ til dem der er samlet hos Foxconn. (“110%” originale).

Jeg er meget glad for mine nuværende leverandører, og har for længst luset dem ud, der var lidt for billige. På denne måde har jeg kun de bedste tilbage, som leverer kvalitet hver gang, og  Fix4u var således først i DK med at tilbyde i6 skærme, faktisk 6 uger før telefonen overhovedet blev lanceret i DK, havde jeg dem på prislisten, og ved udgivelsen af 6s, har jeg igen plaget min leverandør, og havde således 6s skærme på listen, 3 uger før den kom til salg her i DK.

Er du i tvivl om noget i denne forbindelse, så ring og spørg – 40305000