Produktionskvalitet har vist været et problem i Kina, lige så længe jeg kan huske. Allerede som barn i 70’erne, undrede jeg mig over at det legetøj jeg fik af mine forældre, holdt i ALT for kort tid. Til gengæld har det sikkert været SÅ billigt at producere, at 5-6 forskellige forhandlerled har kunnet fordoble prisen på vej herop til Danmark, hvor vi selv er (eller engang var),  stolte over at producere kvalitet, der oftest holdt længere end ejeren.

Apple får samlet de fleste af deres produkter i en relativt lille, men meget travl by der hedder Shenzhen, i Guangdong-provinsen, i Kina. Her ligger Foxconn’s main-plant, som nærmest må betegnes som “en bydel”. Foxconn er en industri-GIGANT, der samler elektroniske apparater, og producerer et HAV af komponenter i nærmest ufattelig stort målestok. Foxconn samler altså for Apple, og producerer selv mange af delene, mens de også har andre godkendte licenserede underleverandører.

Imilertid er der over årene skudt en hel række “andre fabrikker” op, der producerer både skærme og andre reservedele til iPhones, af imponerende dårlig kvalitet, og distributionsapparatet er en sand sværm af Kinesiske sælgere, der ihærdigt prøver at underbyde hinanden på et marked i rivende udvikling, og med produkter som disse, med meget kort levetid, er det en sand jungle at undgå dem de sælgere der lyver om kvaliteten, og med næb og klør prøver at dumpe restpartier af ubrugelige dele til nye reparatører. For at gøre det endnu mere kompliceret, ved de flest sælgere slet ikke noget om den tekniske del. og har ingen erfaring med montering / produktion. De har deres informationer fra producenten, og prøver bare at tjene penge.

Jeg er har således fået brug mine over 25 års indkøbserfaring fra tidligere stillinger i computerbranchen. Her købte jeg jævnligt reservedele hjem fra Kina, og forhandlede om tekniske løsninger på plads. og med disse erfaringer, og yderligere væbnet med en personlig foragt for “dårlig kvalitet”, sker det gudskelov sjældent, at jeg får købt noget skidt hjem, og sker det mod forventning alligevel sendes disse dele omgående retur, og sker det flere gange, afbryder jeg samarbejdet med den pågældende.

Fix4u har ved talrige lejligheder, solgt både store og små partier af løse originale skærme videre til andre reparatører i DK, og har ikke haft en eneste reklamation. Livet er nemlig for kort til mobiltelefoner, der ikke fungerer optimalt, og man køber da vel for s…. heller ikke en dyr telefon, for sidenhen at “få den gjort ringere”, efter en reparation.

Er du i tvivl om noget i denne forbindelse, så ring og spørg – 40305000